rädsla

Om det är något som jag är riktigt rädd för av smådjur så är det möss och råttor. Eller rädd kanske är fel ord. Det är ju inte så att jag är rädd för mitt liv, så fort de kommer i närheten.
Men jag tycker att de är sjukt äckliga och obehagliga.
Spindlar, ormar och dylikt har jag inga problem med att se. Jag gillar dom inte. Men de får inte mitt hjärta att skena iväg.
Och så igår hörde jag att det var något som krafsade i min vägg.
Inget ovanligt så jag brydde mig inte så mycket.
Och idag så öppnade jag skåpsdörren till skåpet under diskbänken för att slänga något. och då ser jag något som "hoppar" ur papperskorgen. Livrädd, slår jag igen dörren och hör krafsande ljud.
Vet du vad jag gjorde sen?
Mesigt, men sant. Jag sprang till mitt rum, ställde mig i sängen tätt intill väggen och andades..

Efter mycket om och men tog jag till slut tag i det och gick ut med soporna och tänkte. "nu är mitt problem löst" men icke.
Nu tror jag att de lilla hemska djuret har hoppat ner i papperskorgen. Den tomma papperskorgen och har problem att ta sig ur den. det finns ju inget gott (läs matrester) att äta nu. Men också inget att klättra upp på.
Så jag tror att han har fastnat, med jämna mellanrum hör jag i alla fall krafsande, och andra ljud som tyder på att han hoppar upp och att papperskorgen vinglar till.
Dock sätter min rädsla/obehagskänslor stopp här. Jag vågar inte öppna skåpet för att se hur det egentligen är.
Vilket skulle kunna vara ett problem. Men jag tänker inte se det problemet. Istället tänker jag vänta till kvällen och hoppas att det kommer någon "modig" person till cafét som kan tänka sig att hjälpa mig. Och om det inte finns någon så "modig" så får jag ringa husfar imorn och be om hjälp. För en sak är säker. Om jag får hjärtklappning av att bara höra de hemska ljuden, så tror jag att jag inte klarar av att "ta hand" om djuret, om han har "fastnat" i min papperskorg...


och en annan lite trevligare sak, fast jättetrevligt är det inte.
Jag har "fastnat" (inte på samma sätt som det hemska djuret) i en bok. Nämligen twilight. Jag köpte första och andra boken igår. och det är svårt att slita sig. Jag kan med all säkerhet säga att det var längesen jag läste nästan 400sidor i sträck utan att tycka att det var dags att sluta..
så nu får jag återgå till boken!
Och ta lite te kanske.. :)
Hoppas du får en trevlig helg!
/MALIN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0