HEMLIGHETER


Det känns som om jag går omkring och bär på världens största hemlighet. Ingen annan får veta.

För på något sätt är det den känslan av upprymdhet, (enl Svenska akademiens ordlista: glad, munter, livad, fast för mig mer än glad och munter, liksom). Den känslan man får när man får förtroendet att bevara en hemlighet. Jag tänker inte berätta några hemligheter här (inte för jag har jättestora hemligheter, om vilket datum kronprinsessan kommer gifta sig, eller hur vi ska lösa den ekonomiska krisen vi verkar ha hamnat i) kanske inte stora för hela världen, men stor för mig.

Fast jag tror inte att det är därför jag har denna känslan, för de hemligheter jag har, de har jag haft ganska länge nu (nej ingen anledning till oro, det är ingen fara, inga dåliga hemligheter, och allt kommer visa sig inom en hyfsat snar framtid).

Jag tror att denna känslan kommer för att jag är lycklig. Jag har insett att jag HAR SÅ OTROLIGT mycket att vara glad för, att vara tacksam för.

Jag har insett vilken stor del i hur mitt liv blir, har att göra med min inställning.

Det kanske är den stora hemligheten, vem vet.


Jag håller på att lära känna mig själv, vem är jag egentligen, om jag tar bort att som jag gör för att jag tror att det är sånt man ska göra, som människa, tjej, ungdomsledare, kristen..

VEM ÄR JAG DÅ?

VAD gör jag?

VARFÖR gör jag det?

Vad gillar jag att göra?

VARFÖR?

ÄR jag en morgonmänniska eller kvällsmänniska?

TYCKER jag om romantiska komedier eller dramafilmer?

VAD gillar jag för musik egentligen?


Det är sannerligen spännande att lära känna sig själv!


Känner du dig själv?


Boknörd!



OKEJ
sån var jag, hur är du?
Tests vett'ja.
Här har du testet.

Ett blogginlägg kan vara trist och tråkigt och alldeles alldeles underbart,

(nej jag skriver inte om min egna blogg)

Har du ett antal bloggar som du bara måste kolla om du är inne och spanar? Det har jag, typ 7 st som jag kollar dagligen (gärna flera gånger per dag, även om de inte INTE uppdateras så många gånger per dag, eller ja, vecka ibland..) men det hindrar mig inte från att kolla om och om igen..

Och det jag vill skriva om, det är att jag får en skum känsla av glädje inom mig när den är uppdaterad och jag får läsa om vad som händer.

Tänkte bara dela med mig av det..



Ikväll har jag inget arbete, jag är ledig. I LIKE


jag har dåligt samvete... förlåt

jag har tänkt mycket på en sak:
det är konstigt att man inte får må bra.

jag mår fruktansvärt bra just nu, och allt är bra.
men man kan inte berätta det för någon. för om det är någon som mår inte bra, då mår man nästan dåligt för att man mår bra, och man vågar inte säga något.

jag och Emma pratade om detta idag och vi kom fram till att det nog faktiskt handlar lite om den här fantastiska
jante-lagen (vill du läsa mer om den kan du göra det här) för man får ju inte vara bättre än någon annan och i samma veva om man mår bättre, för man ska må dåligt, eller kanske inte dåligt, men man ska må sådär, inte toppen utan bara medel.. så om man mår bra, om man mår fruktansvärt bra, då sticker man ut alldeles för mycket och så kan man ju inte ha det, verkligen inte. nejdå.

men så är det: JAG MÅR BRA.
bara så du vet...

JAG BOR I SKOGEN... Jag vet..

idag har jag varit i alingsås, och på vägen hem så såg jag en räv!
sittande där på en åker, sen började den gå sakta och sen stod den där och tittade.
åter igen försökte jag ta kort, men jag fick ingen bra bild.

men spännande..
(ja jag bor i skogen som ser en massa djur överallt, förövrigt bor det ett rådjur här i närheten tror jag, för jag ser den ofta vid stenmuren på kvällarna.. bara så du vet!)

lördag och det... snöar!

goddagens

det är lördag. det är svinkallt och snön fortsätter falla ner. egentligen borde jag vara lycklig,.
men det är svårt när hela jag bara längtar efter sol och värme.. men den kommer. inte ge upp nu.

annars, har troligtvis sovit för lite för jag är jättetrött. annars, så är IDA hemma denna helgen så det blir en del häng med henne, och ett besök på hjulet idag blev dock "bara" en sak, till ett av mina projekt :)
VIP i vårgårda ikväll. det blir grejer det.

imorgon ska jag göra ett försök till att glädjas åt denna snö och åka pulka.. får se om det blir något.

tjohej!
/M

(ja jag skriver snurrigt, men det är för att jag vill att du ska förstå hur jag är när jag skriver detta: snurrig..)

way beyond the blue...

Veckan som gått då jag haft lite blogguppehåll:

LÖRDAG (den dagen människor väljer att kalla alla hjärtans dag)

Min plan var att sova länge då jag på fredagen varit uppe till 4, anledningen till att jag ville sova länge var bland annat; för att jag inte ville sitta och tänka så mycket på kärlek den där dagen..

Men ICKE istället vaknade jag (kanske inte ni tycker är tidigt men jag tycker det) vid halv 10 och sen va det ju bara att ta sig upp, dagen tillbringades som följer (inte så detaljerat): promenad, film, fika, stickcafé (innehållande fortsatt lärande (för min del) av att sticka raggsockor, och en intervju..)  sen hade jag lite valmöjligheter för kvällen: hemma med tjejerna från tjejgruppen och kolla på melodifestivalen, till HannaSara i vårgårda, eller häng med ett gäng killar i Herrljunga..

Jag valde.. (trumvirvel) HANNASARA och Vårgårda. Där pratades det (om allt mellan himmel och jord, eller nästan, inte bara klassiskt tjejsnack i alla fall), vi bakade bröd, (två sorter..), såg film (DANSFILM, och blev lätt förälskade i skådespelarna.. mm killar som kan dansa alltså...), sen var det dags för mig att bege mig hem...


SÖNDAG

Gudstjänst, jag var väldigt trött då jag inte lyckats med att få tillräckligt sömn under helgen.. men efter en lätt försovning, som bara resulterade i att jag inte hann duscha, blev det gudstjänst med temat nattvarden! Bra grejer, även om det tyvärr var väldigt få som var med...

Sen satt jag hemma och inte gjorde så mycket för att senare köra till Göteborg (hämtade upp Josef i Alingsås), jag vet inte om ni vet detta MEN jag fullkomligt är skiträdd för att köra bil i göteborg, typ varje gata har 3 filer och hamnar du fel från början är det kört.. så hjälp, men köra skulle jag..

Med hjälp från Josef (som sa åt mig precis vad jag skulle göra) klarade jag detta. Till och med att backa in på en skitliten parkeringsruta (jag gillar inte heller att backa när risken är stor att jag kör på någon/något..)  men det gick bra, så nu ska jag satsa på att bli bra på det där med att backa in i parkeringsfickor.. så det så.

Anledningen till att vi åkte till göteborg var att vi skulle ha en lokal götabro återträff..

Dock var det flera som inte kunde eller bangade men vi var fem i alla fall: Simon, Kalle, Annelie, Josef och jag. Planen var mat och sen bio, efter att livligt diskuterande om var vi skulle äta (jag vägrade mcdonalds), det pratades om lilla london (det såg fint ut) och till slut hamnade vi på ett kebabställe.. det var gott. Vidare till bion då vi tappade Annelie (hon ville inte så den), vi såg YESMAN, BRA  FILM. Jag ska försöka säga Ja till lite mer, så att jag inte säger nej till livet, det vore inte så där jättebra..

Eller?

Sen tog jag och Josef min saab till alingsås. Han sov väl större delen av tiden, men det var ju inte så svårt (följ E20) så det gick bra, väl hemma backade jag in i garaget (fint gjort) och sen upp fixa lite och sen sängen..



MÅNDAGEN

Som vanligt ledig dag, då jag stannade i sängen bra länge, sov inte jättelänge, men jag låg kvar, skrev lite, läste lite och lyssnade på musik..

Sängen är en bra plats alltså..

 Annars: städning och ett försök att inte titta något på tv..

Och sen 1,5 timmes samtal med Hannah..

Och på kvällen bokbytarkväll..

Jag fick bra grejer, blev av med lite (det som ingen ville ha kördes till hjulet.. bra grejer)

Efter det fick det bli lite jobb, inte så mycket men det som behövdes.


TISDAG:

Som vanligt är jag inne i vårgårda på högstadieskolan där, även denna tisdagen, det har precis börjat en skolgrupp, så jag var där inne vid 08.00

Hängde och pratade med folket, åt med tjejerna och sen köpte jag mängder med glass till tonår.

Sen blev det tid framför datorn, jobb, jobb, jobb - i like!

Och lite youtube - i like

Kvällen bjöd på ännu mer jobb och som avslutades med fika & fundera på tonår.. (det jag jobbat med sista tiden)  där det var frågesport (ja och nej frågor och flyttande på bänkar 1 steg fram för rätt svar två steg bak för fel, bland annat.. vi körde en mängd varianter..) tydligen var mina frågor lite väl svåra, i alla fall lite..

Sen andakten handlade om Luk 5:1-11 (de första lärjungarna/fiskfångsten, det är nyttigt att hålla andakt, fatta vad modiga de första lärjungarna var som bara gjorde som Jesus sa och litade på honom, och det funkade och sen LÄMNADE ALLT... galet, men galet vad bra..)

På tisdagen fortsatte jag med mitt inte titta på tv-projekt, (jag brukar hamna framför tvn när jag inte har mycket att göra, eller när jag har för mycket att göra att jag bara blir snurrig av att tänka på det.) dock hade jag tänkt även dator.. men det är ganska svårt, speciellt då många av kontakterna/nyheterna sker via mail i mitt liv nu.. det eller sms.. bra grejer..

Förlåt om jag är snurrig i mitt skrivande.. men jag är ganska snurrig även när jag skriver detta, så det är kanske inte jättekonstigt.. eller?


ONSDAG

Onsdag onsdag.. då gick jag upp lagom tidigt, satt och jobbade hela dagen med att planera konfa, söndax, styrelse, sen ha konfa, planera söndax med Sara, och till sist styrelsemöte.. sen tänkte jag nog "åh skönt med en tidig kväll" men istället kom en kompis till kyrkan och vi satt och pratade fram tills kl 1 då jag körde ut honom, och sa att jag var tvungen att sova, han tyckte att det var okej.. inte så konstigt, mer hände inte den dagen.
så här ser det ut när jag sitter och jobbar en hel dag, framför datorn, lägg gärna märke till kaffemuggen, denna vecka har det blivit OTROLIGA mängder kaffe...



TORSDAG
jag var måttligt pigg när jag tog mig upp tjugo i åtta i torsdags, men upp kom jag och vidare in till vårgårda för att planera, planera.. sen tyckte jag och lina att åh bowling är kul, och drog vidare till alingsås och fikade och inväntade vår tid på banan, dock försökte vi få med fler, med tydligen är det få som gillar och hoppas på impulsgrejer här.. konstigt.

Hur som helst så måste denna bowling varit den bästa i mitt liv, totalpoäng 512 på 5 serier, 12 strike (varav 4 (FYRA!) i rad.) och sånt.. sista serien körde vi  med fel hand och kastade mellan benen (sånt man gärna vill ha testat men aldrig vågar..), övade på skruvar, det blev inte helt  fel med tanke på att jag ändå lyckades få ihop 90 poäng.. jag är faktiskt lite stolt..

Sen hängde jag hemma, våndades länge men bestämde mig för att träna på kvällen...

Ibland måste man ju göra sånt man inte gillar så iväg kom jag, till ett corepass med Elin. Där fanns det även lite andra som jag kände igen. Vidare hem och lite mat och sen knutby-dokumentären,  mycket spännande...


FREDAG

Så var det till slut fredag. Äntligen!

Stel som bara den efter träningen, mina axlar, ja de är stela.. kan man lugnt ta och säga.

Fredagar betyder som vanligt, en lätt sovmorgon och sedan förberedande av helgen: denna helg är det söndax, så det ska planeras och det gjorde jag.

Samtidigt som jag lyssnade på pink, youtubade som vi kallar det. Hon är bra hon, jag kanske får ta och köpa några skivor med henne.. mm. Det får kanske bli så.

Annars. Ja fredagar är ju fredagar, så då är det café på kvällen, mer händer inte.


jag önskar att jag kunde komma på fyndiga rubriker...

så var det torsdag och denna dag har tillbringats i vårgårda hos en sjukgymnast,
med min fot,
Om foten: jag har alltså i en och halv vecka haft ont i min högra fot, det är svårt att beskriva hur och var och allt, men ont gör det. så då ringde jag till vårdcentralen i tisdags, då hade de inga tider så hon sa att om jag hade stukat foten så skulle det ändå ta en och en halv vecka innan smärtan försvann, men var den kvar skulle jag höra av mig inom en eller två dagar, så då eftersom det fortfarande gör ont ringde jag idag, och då helt plötsligt säger hon "vi brukar skicka allt som har med fötterna att göra till sjukgymnaster för de är duktiga.. " så jag fick ett telefon nr och ringde dit, fick en tid och sen åkte jag dit, undersökning och till slut en eventuell diagnos, nu ska jag prova att gå med inlägg i skorna så kanske det blir bra.
han trodde nämligen att jag har en nerv i kläm typ. (han sa en massa svåra ord (och förklarade dem) men kan inte återge det) så nu ska detta inlägg göra så att det "mellanbena" trycks ut så det blir mer plats till mina nerver.. spännande att läsa om detta eller hur!

sedan fortsatte jag in till alingsås för inköp till cafét, för första gången på över 10 inköp (och då snackar vi STORA inköp, jag vill inte nämna några belopp men vi snackar stora!) frågar någon om det är till en fest eller företag och jag blir tro det eller ej helt ställd av frågan och säger: till kyrkan..
(men han vet i alla fall att jag inte kommer äta upp allt godis och dricka upp all läsk själv, och det är ju bra....)

annars har jag fått mitt paket från cdon! så nu har jag 2 nya filmer (inga romantiska komedier, men med all säkerhet en kärlekshistoria, det går ju inte att komma från dom, det är två dansfilmer! det gillar jag)
sen ny musik (så nu slipper jag sitta och leta låtar på youtube... bra)
och det bästa: säsong 4!!


 sen är jag som sagt inne i min pysselperiod, vad har hänt liksom?
så jag håller på med mina raggsockor, ett par byxor
och sen kliar det i mina fingrar för ett till projekt, dock vet jag inte vad. men det löser sig.

min onsdag...

jag tror att jag lider av skaparlust, jag har en sån längtan efter att få pyssla, sy eller bara hitta på något,
i måndags blev det en ny dörrskylt.


idag en klänning, vad tycks?


Jag har hört att det är ett antal större fester i sommar, som jag ev ska gå på, ett par som jag med all säkerhet ska gå på...
och då har min plan varit att jag ska sy klänningar, för det är roligt, så idag sydde jag en liten provmodell, tycker faktiskt att den blev ganska bra, dock blev den lite stor, men det är ju inga problem, får ta och sy en mindre nästa gång :)
och sen kanske eller troligtvis behövs det ett eller två band som håller uppe klänningen så den inte riskerar att åka ner, det vore ju förfärligt..
men det blir nog bra..

idag har jag jobbat, haft skypekonferens, jobbat, sytt ovan nämnd klänning, och haft myskväll med scouterna (även det jobb..), nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp tidigt och ringa vårdcentralen imorgon.. (har haft problem med en fot i över en vecka nu och ska boka tid för undersökning, ringde även i tisdags, men då hade de inga fler tider den dagen så vi bestämde att jag skulle vänta en eller två dagar och se om det gick över, men det har det inte gjort så då ska jag ta tag i det i morgon..) mer om mina besvär och hur det går imorgon!
sov gott!! 

något jag tycker är läskigt...

att det låter i mina väggar, jag skulle inte uppskatta om det är en liten mus som springer omkring..

jag vet att det kanske låter som världens mesigaste sak, men om det är något som jag verkligen inte gillar så är det små möss och stora råttor, en sak: usch och fy,

jag får kanske ringa efter hjälp.. eller så hoppas jag att den lilla hemska saken väljer att flytta.. annars behöver jag hjälp...

Saker jag lätt kan blir irriterad på

•·         När jag tar fel på en timme. (händer ytterst sällan, men när det väl gör det är det väldigt retligt...)

•·         Folk som inte accepterar min status på msn (verkligen ett i-landproblem (om ens det..))

•·         När jag säger en sak, men sen gör något helt annat..

•·         När jag trycker ner mig själv, speciellt framför andra.

•·         Att jag blir så tyst i stora samlingar.

•·         Att jag är så lättirriterad

•·         Att jag inte tar tid till att städa, (tills det verkligen är behövligt och sen lite mer, först då städar jag..)

•·         Samma princip med tvätt och disk.

•·         Att jag har noll koll på vart tiden tar vägen..

•·         När jag inte kommer ut och går när jag vill det..

•·         När jag inte håller det jag lovar

•·         När mjölken är slut i affären

•·         Att det är så dyrt med ekologiska produkter

•·         Att jag tycker att det är dyrt med ekologiska produkter

•·         Folk som bestämmer vad jag ska tycka eller göra...

•·         Att jag lovar en massa saker som jag vet att jag kommer få svårt att hinna med.

•·         Att jag har en förmåga att göra en sådan här lista..


vad jag vill

jag vill vara en bra bloggerska som skriver mycket härligt. men idag blir det inte så, tyvärr.
jag lider av smärtor i en fot, blir det inte bättre imorgon lär det bli ett besök hos doktorn. och sånt gillar ju jag.. :S

ikväll är det pulkaåkning som gäller.. jag ska försöka ta med kameran och kanske ta lite härliga snöfyllda bilder.


för egen del så längtar jag efter våren..

see ya

Till Sayuri

(du fattar, till er andra förlåt för bildens kvalitet..)


090206

           

       

en tanke bara...

"Kära barn, låt oss sluta att bara säga att vi älskar människor. Låt oss verkligen älska dem och visa det genom våra handlingar" Eller en vanligare översättning "Mina barn låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning"


Så står det i Johannes första brev kapitel 3 och vers 18.

Men vad betyder det egentligen.

Jag tror att en del av det vi kan ta till oss ur just detta bibelställe, kan vara till hjälp när vi träffar andra människor, i vilken situation det än må vara, som i kyrkan, i skolan, på jobbet, var som helst.


Något som många människor idag upplever är att de inte blir sedda. Att det kan gå dagar utan att de syns, hörs eller får ta plats, och det är frustrerande..

Och här kan vi vara den stora skillnaden, vi kan se de människor vi möter, verkligen se dem.

Och då menar jag inte att man ska ta tio minuter till att prata, utan att mer bara nicka, le, eller heja, beroende på vem, var och hur mycket tid man har.


Och en sak som hänger ihop med detta, när vi ser på människor, hur ofta ser vi bara det negativa, han är jobbig, hon pratar för mycket, han skrattar för högt, hon kommer aldrig i tid osv..

Känner ni igen det?

Det är lätt att bara blir irriterad på allt detta, men om man istället ser bakom det, ser varför hon alltid är sen, kanske kan jag hjälpa till med något?

Och så kanske vi ska börja fokusera på de positiva sakerna istället..

Hon kan det, han lyssnar så bra, hon har så bra idéer, han är så kreativ..

Jag tror att det är en bra början för att se människor och börja älska dem, i handling och sanning...


idag är det torsdag, har jag hört..

jag hade tänkt att jag skulle ha världenstid till att skriva intressanta blogginlägg.
just nu håller jag på med 3 samtidigt, så det blir inte så mycket skrivit här, men så blir det ibland.
så jag kommer snart, antingen bli bättre på att skriva ett i taget och lägga ut, eller så kommer jag återgå till att bara beskriva mina dagar..
jag vet inte än..
men dagen idag
 
tog sovmorgon
åt frukost och läste
tog tag i livet och satte mig vid datorn och ska nu skriva ihop något vackert till UR, Söndax och Gudstjänsten.
så jag tror det blir en dag framför datorn..

(sen kan en bidragande orsak vara att då sitter jag och pratar/skriver med Hannah..)

och skype är bra. jag och sayan pratade igår, fantastiskt!!

till alla er som undrar vem Pontus är..

många gånger, då jag nämnt Pontus namn under denna veckan har människor i min omgivning hajat till och kollat lite frågande på mig vem Pontus är.
men i mitt liv har/finns det fyra Pontus, tror jag, här följer en redogörelse om dem, och till sist kan du läsa om varför jag pratat så mycket om en viss Pontus denna vecka.

¤ PONTUS, en kille som är ett år yngre än min bror, jag har varit scoutledare för denna P, åkt skolbuss tillsammans. mer än så är det icke.

¤ PONTUS, en kille som är ett år yngre än mig som jag gick på gymnasiet med, han gjorde så jag överlevde mattelektionerna och vi är bra, väldigt bra kompisar, dock bor han i london nu för tin'...

¤ PONTUS, en tonårsledare härifrån.

¤ PONTUS, min "värdfamiljs" hund

Och det är den sista PONTUS som jag pratat om, anledningen: jag har varit hundvakt och tagit hand om Pontus, det är han som väckt mig med tunga andetag, han som fått mig att gå ut och gå, han som gjort att jag överväger att skaffa hund i ett senare skede i mitt liv..

NU VET NI!
frågor på det?

MALiN tipsar

www.tjuvtittat.se

det är dagens tips det..

söndag

som sagt, vänta det kommer ordentliga inlägg.

jag har idag varit på gudstjänst i ljurhalla, dagen till ära (vi har kvällsgtj, vilken jag icke kan delta i men ändå)
mycket bra, även om nog typ alla undrade vad jag gjorde där..
men på vägen hem så kan jag säga att jag blev lite lagom förvånad när det står 3 (TRE) rådjur på vägen och de flyttar inte på sig, dock hann jag inte få upp kameran innan de sprang vidare, men roligt va det i alla fall!!

nu sitter jag och dricker chokladmjölk och försöker få gång mig själv, det går så där.
men så är det.
see ya!